Нов или употребяван лаптоп?

Ако разчитате на лаптоп за вашето образование или препитание, то избора, на подходяща машина за вашите нужди, може да бъде от решаващо значение.

OutletPC.bg – онлайн магазин за обновена компютърна техника.

За щастие, когато дойде време да замените стария си лаптоп, имате много възможности да помислите. 

Новите лаптопи предлагат сигурността на нов продукт и пълна гаранция, но закупуването на нов може да бъде скъпо начинание. Закупуването на лаптоп втора ръка определено спестява пари, но притеснението, че вече е употребяван, поставя въпроси относно риска, който поемате и дали може да разчитате на думата на продавача, когато става въпрос за производителността на машината.

Лаптопи втора ръка могат да помогнат на „хитрите“ купувачи да направят разлика между двата, като предоставят напълно функционален използван лаптоп на изгодна цена с повече гаранции, отколкото бихте получили от закупуването на стандартен използван компютър. Обновени лаптопите с марки HP, DELL и LENOVO могат да предложат в пъти по-широк спектър от предимства на потребителите си. 

Но какво всъщност получавате, когато купувате лаптоп втора ръка? 

Въпреки че е факт, че бизнес клас лаптопите на HP могат да ви спестят пари, до каква степен обновеният лаптоп се приравнява към нов лаптоп по отношение на производителност и надеждност? За да вземете решение дали нов или обновен лаптоп, трябва да съобразите следните параметри.

  1. Цената

Ако парите не са от значение и не е нужно да се ограничавате в цената за вашия нов лаптоп, тогава нов лаптоп може да е приемлив вариант. Гарантирано е, че ще получите напълно функционален компютър, в неотваряна кутия. Единственият недостатък е, че може да се наложи да заплатите висока цена за новата си машина. Нещо, което със закупуване на обновен лаптоп, няма да ви се случи и ще даде по-малко за бизнес клас лаптоп, който е преминал през сертифициран център – обслужен, прегледан и тестван в комплект с гаранция и преференциални условия за доставка, и последно, но не и по-важност марков – HP, DELL или LENOVO. От къде идват обновените лаптопи на нашия пазар може да прочетет повече в тази статията.

2. Параметрите

Ако имате много специфични нужди като използване на специализиран софтуер (за програмиране или дизайн) или висока скорост на обработка, може да има смисъл да търсите нов компютър, който притежава необходимите изисквания. Ако обаче имате нужда от стандартен компютър, подходящ за ежедневна употреба, обновеният лаптоп може да има повече смисъл. Когато закупите обновен компютър, можете да получите повече функции и да надградите на ниска цена, отколкото когато купувате нов. Например, обновената машина може да ви позволи да получите по-бърза скорост, по-мощен процесор и по-голям размер на екрана за същата сума пари, която бихте похарчили за по-малък нов лаптоп.

3. Изпълнението

Когато купувате нов компютър, знаете, че той ще се работи както е рекламиран, изваден направо от кутията. Докато закупуването на използван компютър може да бъде схематично предложение по отношение на производителността, обновен компютър е като закупуване на нов компютър. Обновените компютри, които са преминали през сервиз, са проверени и тествани, преди да бъдат пуснати в търговската мрежа. Фабричните им настройки са върнати, в много случаи е инсталирана операционна система Windows, имат гаранция и функционират като чисто нова машина. Важно е да проучите какъв е лиценза за операционната система и как го получавате. Microsoft имат специална политика за refurbished техника, която използва операционна система в пъти по-ниска цена от страндартните пакети. Това до голяма степен е сигнал, че машината, която сте избрали е преминала през сертифициран център и вие получавате лаптоп, който е като нов.

4. Гаранцията

Ако искате максималното покритие за следващия закупен лаптоп, може да си струва да закупите нов компютър. Нов лаптоп ще се предлага с гаранция, която обикновено е с продължителност две години и покрива повечето от основните компоненти в машината. Но при обновената техника предимството е, че вече дефектирали/износени компоненти са подменени и получавате лаптоп, който току-що е излязъл от сервиза, а не е стара серия чисто нов, който обаче е залежавал в различни складове преди да го купите вие. OutletPC.bg предлага обновена компютърна техника на ниски цен, като предоставя двугодишна гаранция на частите. Това напрактика редуцира до минимум риска, който поемате, когато изберете лаптоп втора ръка.

Въпреки че вземането на решение за нов или лаптоп втора ръка до голяма степен е въпрос на лични предпочитания, няма съмнение, че обновените лаптопи предлагат огромна стойност поради по-ниските цени, сравними характеристики на производителността и добра гаранция. Също така и възможност да се възползвате от лиценз за операционна система на Windows с пъти по-евтина, когато машината е преминала през refurbished център на Microsoft.

Сподели:FacebookTwitter
Включи се в дискусията

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .